«De som ikke erkjenner at poliske spill finnes, operer med en ”hodet i sanden”-mentalitet,

som minsker deres evne til å fange opp uønskede eller destruktive politiske handlinger”

 

Ferris & Hochwarter, 2011

VIKINGTIDEN:

MAKT, PÅVIRKNING OG INNFLYTELSE

 

Enten du ønsker å få medarbeidere til å jobbe mer effektivt, få gjennomslag for en sak i ledergruppen, få implementert strategiske målsettinger, skape forståelse for dine synspunkter eller få til noe annet, så må du forholde deg til makt, påvirkning og innflytelse. Denne samlingen gir en forståelse av maktens landskap, samt økte ferdigheter og strategier for gjennomslagskraft!

 

Et sted i norsk historie bugner det av fortellinger om den menneskelige virkelighet hvor makt og intriger utspiller seg. De gamle norrøne mytene skildrer et kosmos ikke ulikt det som finnes i organisasjoner, hvor du har toppledelsen (gudene) som råder over menneskene (medarbeidere), og som kjemper både i interne prosesser og stridigheter, samt med jotnene og trollene i Utgård (kunder, brukere, konkurrerende organisasjoner) for å oppnå det de ønsker. Mytene formet i sin tid vårt verdensbilde og samfunn, og noe av grunnen til at de var så kraftfulle er at de billedliggjør vår menneskelighet, og de ulike kreftene som kan spille seg ut, både i og mellom mennesker. De mekanismer og krefter som er i sving i den norrøne mytologiske verden har sterke paralleller til våre egne liv i organisasjonen, nettopp fordi vi er mennesker med alt det innebærer på godt og vondt.

Vikingenes mytologiske verden, og deres liv i kamp, glede og sorg, gir et friskt blikk på landskapet av sosial påvirkning. Vår stolte norske gullalder kobles med forskningsbasert teori på makt, innflytelse og påvirkningskraft. Det er duket for en samling som kan styrke deg som leder i å få utrettet det som er viktig for deg og din organisasjon!

 

Hovedtema på samlingen:

  • Bli klokere på landskapet av makt, innflytelse og påvirkning
  • Menneskelige mekanismer for sosial innflytelse
  • Hvilke strategier for påvirkning kan jeg benytte?
  • Lønner det seg å være en som gir, tar eller matcher?
  • Politiske spill i team, ledergrupper og organisasjoner
  • Hvordan autoritet kommuniseres med kropp, stemme og gester
  • Forskjellen på høy-og-lavstatus kroppsspråk
  • Hvilke fallgruver finnes i maktens landskap?
  • Forvalte lederrollen med integritet
  • Øke ferdigheter for gjennomslagskraft!  

Jeg hjelper deg å tenke rundt hvilken prosess din organisasjon trenger

Ta kontakt for en uforpliktende samtale:

Ta kontakt her