«Kunsten er løgnen som får oss til å forstå sannheten»

 

Pablo Picasso

BARCELONA:

KREATIVITET, ENDRING OG INNOVASJON

 

Barcelona er byen hvor vanetenkningen er satt på gangen, hvor janteloven er ukjent, og hvor selv de sprø ideer kan finne en sponsor. Ledere er nødt til å ha sterk kompetanse på endring, kreativitet og innovasjon. Utviklingen spinner stadig fortere, og nye løsninger må på plass. Picasso, Dali, Gaudi og byen selv gir oss innsikt i hvordan fremme kreativitet, nyskaping og innovasjon, uten å bli fastlåst i motstand og vanemessig tenkning.

Til Barcelona har folkeslag kommet og reist; kartagenere og romere, fønikere og grekere, vandaler og gotere, maurere og frankere. De har lagt igjen sine spor som inspirasjonskilder for innbyggere og besøkende. De har elsket byen; kunstnere og antifascister, gjøglere og sjarlataner, arkitekter og forfattere. Byen er det perfekte studie av kreativitetens utfoldelse og gevinst!

Det ropes om endring og mer effektive løsninger i organisasjoner som vil levere sterkt på fremtidens krav. Vi har alle kjent den menneskelige trangen til å gjenta det vi vet og gå inn i vanemessige spor. Desto viktigere er det at ledere har kunnskap om kreativitet og hvordan befri hjernen fra «autopiloten» når det trengs. Hvordan skape et miljø for nyskaping, utforskning og innovasjon? Hva er egentlig motstand mot forandring, og hvordan løsne opp i hindringer for nytenkning og nye løsninger?

Barcelona er byen hvor de som tenkte utenfor boksen strømmet til som møll mot lyset. Det finnes ikke et mer perfekt sted for å få kunnskap, erfaring og ferdigheter for å skape miljøer som bugner av kreativitet! I tillegg viser teori og forskning at det å bli mer leken og kreativ gir et løft i egen livskvalitet, som heller ikke er å forakte. Byen lokker oss inn i en fargesprakende verden av annerledeshet, og er kjent for å gjøre uslettelig inntrykk!  

  

Hovedtema for samlingen:

  • Kreativitet, innovasjon og nyskaping
  • Endringsledelse og å skape et miljø for kreativitet
  • Hvordan lokke hjernen ut av vanemessige spor?
  • Hva er motstand mot endring?
  • Hvordan håndtere hindringer for nyskaping?
  • Metaforenes kraft til å åpne opp nye handlingsrom
  • Kunst og lekenhet som en vei inn til det kreative i oss
  • Gjenkjennelse og økt bruk av hverdagskreativitet
  • Økt resultatoppnåelse med mer effektive løsninger

Jeg hjelper deg å tenke rundt hvilken prosess din organisasjon trenger

Ta kontakt for en uforpliktende samtale:

Ta kontakt her